Nieuwe Agridagen krijgen boost op nieuwe locatie!

De Agridagen krijgen na de overname door Boerenbond een nieuw elan. Het team achter de gekende beurzen Agriflanders & Werktuigendagen en de gemeente Ravels slaan de handen in elkaar om het evenement te herlanceren op een nieuwe en unieke locatie: Weelde Depot in Ravels.

“Dit voormalige militaire domein met bestaande hallen biedt heel wat troeven in vergelijking met het vroegere tentencomplex”, aldus voorzitter Georges Van Keerberghen. “We kunnen een stuk efficiënter werken, waardoor wij zowel de standhouders als bezoekers meer comfort aanbieden voor minder geld! Zo kan bijvoorbeeld iedereen gratis parkeren op het terrein zelf en dalen de standhoudersprijzen met maar liefst 25%.”

Sterkere commerciële uitbouw

De volgende editie van de Agridagen vindt plaats van 12 tot en met 14 februari 2016. De organisator wil daarbij vooral sterker inzetten op de commerciële uitbouw van de beurs.

“Een beurs is pas geslaagd als de exposanten tevreden zijn. We willen bedrijven uit de sector een forum bieden waar ze op een professionele én gezellige manier met zowat alle landbouwers uit Antwerpen en Limburg in contact kunnen komen. Hiervoor hebben we verschillende knopen doorgehakt. Ten eerste verhuist de beurs naar het weekend, omdat we uit ervaring weten dat de Vlaamse bezoekers zich dan gemakkelijker vrijmaken. Verder wordt de publiciteitscampagne sterk uitgebreid en zullen we ook in Zuid-Nederland communiceren. De ligging van Ravels is daar uiteraard niet vreemd aan. Ten derde, en dat is wellicht de meest ingrijpende verandering, openen we de deur voor mechanisatie op erfniveau. De beurs blijft weliswaar focussen op de pluimvee-, varkens- en rundveehouderij, maar met landbouwmateriaal boren we een extra segment van geïnteresseerde bezoekers aan.”

Forum voor kennisoverdracht

Daarnaast willen de Agridagen ook een forum blijven voor kennisoverdracht en -uitwisseling.

“Het is onze bedoeling om in de marge van de beurs een aantal seminaries te organiseren. De uitwerking daarvan is in handen van een adviesraad, waarin een aantal belangrijke spelers uit de landbouwsector verenigd zijn. Zij weten wat er leeft in de sector, waardoor wij de bezoekers van relevante en actuele info kunnen voorzien.”

Crelan blijft hoofdsponsor

Crelan, reeds 3 edities hoofdsponsor van de Agridagen, blijft de beurs trouw. De bank- en verzekeringsinstelling, met een hart voor de land- en tuinbouw, breidt het lopende engagement uit voor nog eens 3 edities.

“De Agridagen zijn een referentie geworden met een gevarieerd programma en talrijke interessante seminaries. Het zijn de historische partners die in het verleden hun krachten hebben gebundeld en door hun inspanningen voor dit succes hebben gezorgd. Ik wil iedereen daarvoor oprecht danken en feliciteren. Ook een woordje van dank voor de nieuwe organisator

Agriflanders & Werktuigendagen omdat zij de Agridagen een nieuwe toekomst geven. Hier wil Crelan zijn steentje aan bijdragen”, aldus Luc Versele, CEO van Crelan.

Gemeente Ravels is gastheer

De gemeente Ravels, gastheer van de vernieuwde Agridagen, zet zich op de kaart als een echte landbouwgemeente.

“Landbouw is een vitale economische sector voor Ravels”, stelt burgemeester Walter Luyten. “De gemeente beschikt over 4.500 hectare landbouwgrond, meerdere para-agrarische bedrijven en niet minder dan 244 actieve, voornamelijk familiale, landbouwbedrijven. Vanuit deze invalshoek is de landbouw een belangrijke sociaal-economische pijler binnen een sterk gemeentebeleid. Daarom investeert de gemeente in een ondersteunend, innovatief landbouwbeleid. Dit brengt mij naadloos bij de doelstelling van de Agridagen. Met deze vakbeurs willen de organisatoren de landbouw als bedrijfssector promoten en kansen bieden. Dat deze beurs kan en mag plaatsvinden in een plattelandsdorp, waar men zich nog bewust is van de noodzaak aan landbouw, is een effectieve meerwaarde voor allen.”

Agridagen 2016: praktische info

Wat: vakbeurs voor de veeteelt (pluimvee-, varkens- en rundveehouderij) en mechanisatie op erfniveau

Waar: Weelde Depot, Geeneinde 54, 2381 Ravels

Wanneer: van vrijdag 12 tot en met zondag 14 februari 2016

Openingsuren: elke dag van 10.00 tot 18.00u.

Toegangsprijs: € 11, kinderen (-12j) gratis

Parking: gratis

Contact: +32(0)9/245.36.13, info@agridagen.be

Website: www.agridagen.be

Contact